ماجراي زندگي ايوب (ع)
ماجراي زندگي ايوب (ع)
علامه طبرسي در مجمع البيان، سلسله نسب حضرت ايوب ـ عليه السلام ـ را چنين ذكر نموده: «ايوب بن اموص بن رازج بن روم بن عيصا بن اسحاق بن ابراهيم ـ عليه السلام ـ»[3] بنابراين ايوب با پنج واسطه به حضرت ابراهيم ـ عليه السلام ـ ميرسد[4] و از سوي ديگر مادر ايوب ـ عليه السلام ـ، از نوادههاي حضرت لوط ـ عليه السلام ـ بود.[5]
حضرت ايوب ـ عليه السلام ـ در سرزمين جابيه، يكي از نقاط معروف شام چشم به جهان گشود، و پس از بلوغ، از طرف خداوند به پيامبري مبعوث گرديد تا مردم آن سرزمين را از بت پرستي و فساد به سوي خداپرستي و عدالت بكشاند، او 93 سال عمر كرد.
آن حضرت هفده سال مردم آن سرزمين را به سوي خداي يكتا دعوت كرد، هيچ كس جز سه نفر، به او ايمان نياوردند.
او همسر با ايمان و بسيار مهرباني به نام «رُحْمه» داشت كه در سختترين شرايط، به ايوب ـ عليه السلام ـ خدمت كرد، و نسبت به او وفاداري نمود.
ايوب ـ عليه السلام ـ غرق در نعمتهاي الهي
حضرت ايوب ـ عليه السلام ـ بر اثر دامداري،داراي گوسفندان و شترها و گاوهاي بسيار شد، و ثروت كلاني به دست آورد، به علاوه در توسعة كشاورزي كوشيد، و داراي مزارع، باغها، ساربانان، چوپانان، غلامان و فرزندان بسيار گرديد.
ولي همة تلاشهايش براساس عدالت بود، حقوق الهي و حقوق مردم را ادا ميكرد، و همواره نعمتهاي الهي را شكر مينمود، و هرگز امور مادي او را از عبادت الهي باز نداشت، اگر در انجام دو كار ناگزير ميشد، آن را كه براي بدنش دشوارتر و خشنتر بود برميگزيد، و همواره در كنار سفرهاش يتيمان حاضر بودند.
بعضي نوشتهاند: ايوب ـ عليه السلام ـ هفت پسر و سه دختر داشت، و داراي شش هزار شتر و چهارده هزار گوسفند، و هزار جفت گاو و هزار الاغ بود.[6]
كوتاه سخن آن كه در ميان انواع نعمتهاي الهي از مادي و معنوي قرار داشت، و همواره شكر و سپاس الهي ميگفت، و به عبادت خدا اشتغال داشت، و به مستمندان رسيدگي ميكرد، و آن چه از وظايف و مسؤوليتهاي ديني و انساني بود، همه را به گونة شايسته انجام ميداد.
پی نوشت
[1] . نساء، 163؛ انعام، 84؛ انبياء، 83؛ صاد، 41.
[2] . بحار، ج 12، ص 284.
[3] . مجمع البيان، ج 4، ص 330.
[4] . در مورد سلسله نسب حضرت موسي ـ عليه السلام ـ چنين به دست ميآيد كه آن حضرت با شش واسطه به ابراهيم ميرسد، از اين رو ظاهراً ايّوب ـ عليه السلام ـ جلوتر از موسي ـ عليه السلام ـ ميزيست، و به همين خاطر ما در اين كتاب، شرح زندگي ايّوب ـ عليه السلام ـ را بر شرح زندگي موسي ـ عليه السلام ـ مقدم داشتيم. و در تاريخ نيز آمده: ايّوب ـ عليه السلام ـ قبل از موسي ـ عليه السلام ـ ظهور كرد (تاريخ انبياء عماد زاده، ص 453).
[5] . به نقل بعضي، رُحْمه دختر افراهيم بن يوسف ـ عليه السلام ـ بود، و به نقل ديگر دختر يعقوب ـ عليه السلام ـ بود. بحار، ج 12، ص 352 و 353 و در بعضي از عبارات به جاي رُحْمه، رحيمه آمده است. (ارشاد القلوب، ج 1، ص 336)
[6] . اقتباس از تفسير نور الثقلين، ج 3، ص 445 و 446؛ تاريخ انبياء عماد زاده، ص 453 و 454.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}